Roadburn Redux

GENOMINEERD – Roadburn Festival is sinds 1999 een wereldwijd heavy metal music fenomeen. Toen in december 2021 vanwege de corona-crisis duidelijk werd dat Roadburn niet in fysieke vorm kon plaatsvinden, besloten creatief digitaal bureau LiveWall, Poppodium013 en Roadburn Festival samen te kijken naar online mogelijkheden binnen de artistieke kaders. De partijen ontwikkelden het digitale, duurzame ‘Roadburn Redux’, waar on-en offline op een unieke manier met elkaar verbonden werden. Roadburn Redux vond plaats van  15 tot en met 18 april 2021. Wereldwijd keken duizenden fans naar een doorlopende livestream. Samenwerking was key: het festival vroeg bands een bijdrage te leveren: een thuis opgenomen livestream bijvoorbeeld, de première van nieuw werk of een nooit eerder vertoonde show. Roadburn Redux bood livestreams van over de hele wereld én een serie shows die rechtstreeks vanuit 013 werden uitgezonden. 75,000 unieke viewers uit 90 landen leverden 60.000 euro in donaties op.

Video

INZENDER: LiveWall

OPDRACHTGEVER: 013Poppodium

CATEGORIE: (Digital) Events

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bij het gebruik van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close