Fix U Pressure Cooker

Fontys ICT Innovation Lab – De uitdagingen van onze tijd vragen om complexe oplossingen. Vaak waarvoor meerdere disciplines samenkomen. Tussen ICT en zorg lijkt vaak een kloof te bestaan. Hoe slaan we daar een brug tussen en maken we impact? In het Fontys ICT Innovation Lab brachten we de twee samen en zorgden we ervoor dat de betrokken doelgroepen zelf die brug bouwden met concrete antwoorden op een zorguitdaging.

Het Pressure Cooker: Fix U event, heeft met beperkte middelen impact gemaakt op betrokken doelgroepen(ICT-studenten en zorgprofessionals) door hen zelf te activeren en verandering te laten vormgeven en ervaren. Onderwijs en professionals kwamen samen in een projectsetting van één week, om technologie in te zetten als inclusieve en toegankelijke oplossing voor verlichting bij patiënten(kankerpatiënten en patiënten met epilepsie). Door interdisciplinair samen te werken aan een concrete case(ETZ en Kempenhaege), kozen weer voor om niet te zenden, maar met een show-don’t-tell concept impact voelbaar te maken en te laten zien dat innovatie en veranderkracht klein begint als we de handen ineenslaan.

Video

INZENDER: Fontys ICT InnovationLab 

OPDRACHTGEVER: Fontys ICT InnovationLab, Elizabeth Tweesteden Ziekenhuis(ETZ), Kanker.nl

CATEGORIE: Smart budget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bij het gebruik van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close