Idee van Daan

75 jaar Vrede & Vrijheid

Een uniek magazine waarin leerlingen van 4-18 jaar hun visie en mening geven over het grote voorrecht om in vrede en vrijheid in Nederland te mogen leven. 2700 leerlingen dachten daarover na en maakten met elkaar het verschil door een vernieuwend jong geluid te laten horen anno 2020: vrijheid na de Tweede Wereldoorlog, vrijheid als je net in Nederland woont en gevlucht bent uit Afghanistan of Eritrea en vrijheid over godsdienst, meningsvorming of sexuele geaardheid. Ook verwoorden leerlingen de meningen van politici en burgemeesters over het thema en waren er ontmoetingen met mensen die de oorlog mee hebben gemaakt.

Door sponsoring en subsidies werd het mogelijk om het magazine gratis te verspreiden op 50.000 adressen. Hierdoor gingen leerlingen de verbinding aan met elkaar en de bewoners van de gemeente Loon op Zand, Waalwijk, Heusden, Altena en de Bommelerwaard. Onder ruime belangstelling van de media werden in elke gemeente de magazines door leerlingen overhandigd aan prominente bewoners en burgemeesters. Een magazine dat veel positieve reacties heeft opgeroepen. Een magazine dat uitlegt hoe onze jongste generatie vrede & vrijheid ervaart en beleefd. Een foodprint van Brabantse jeugd, waarmee we vrijheid doorgeven!

     

Inzender: Idee van Daan

Opdrachtgever: Willem van Oranje Scholengroep

Categorie: Smart Budget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bij het gebruik van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close