GENOMINEERD

Avondje NAC

GIG maakten in het najaar van 2017 al de 25-minuten durende documentaire ‘Wij Zijn NAC, Wij Zijn Terug’, die een nominatie voor De Bonk 2018 in de wacht sleepte. Het succes smaakte naar meer, zo mocht GIG creative film production een volgende documentaire maken. Ditmaal over een iconisch onderdeel van de voetbalclub die ook in de Nederlandse voetballerij aardige bekendheid geniet, namelijk het ‘Avondje NAC’. Zo creëerden we in samenwerking met journalist Sjoerd Mossou deze 55 minuten durende documentaire ‘Avondje NAC: een liefdesverklaring’ Wiens gelijknamige boek de inspiratie was voor deze film.
Het resultaat is een documentaire die een hoop emotie opriep bij de fans, fantastische reviews kreeg van de vakmedia én werd bekroond met een nominatie voor de beste sport documentaire van het jaar door Fox Sports. Gezien de cult geschiedenis van het avondje NAC was het voor ons, als makers, een eer om deze verfilming te mogen maken. De reacties op ook deze documentaire waren dan ook werkelijk overweldigend.

Trailer

Documentaire

Algemene case informatie

Categorie: Beeldcommunicatie
Case: Avondje NAC
Inzender: GIG creative film production
Opdrachtgever: NAC Breda i.s.m. Fox Sports

Meer ingezonden cases vind je onder inzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bij het gebruik van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close