GENOMINEERD

Over gemeente Oss

De gemeente Oss wilde op een ludieke en meetbare manier de medewerkers bewust maken van de AVG. De dames van Durven & Doen zijn vervolgens als inspecteurs (mystery guests) van de fictieve Autoriteit Bescherming Persoonsgegevens bij alle medewerkers langsgegaan. Vooraf hadden zij via LinkedIn 656 profielen ontdekt en velen daarvan bleken ook een toegankelijk Facebook profiel te hebben. Gewapend met deze informatie, heuse visitekaartjes, informatiebrochures en een ietwat gewaagde vragenlijst bezochten ze de afdelingen en vroegen door naar de persoonlijke gegevens. Het doel was om te kijken óf ze de vragenlijst (incl. vragen over namen van de kinderen, salaris & vingerafdruk) zouden invullen en of ze zich bewust waren van de informatie die ze online verstrekten. Oftewel; waren zij Privacy Proof? En verdienden ze daarmee een pluim of condoom? De combinatie van inhoud, tikje absurditeit en de kracht van humor maakte dat deze aanpak bijzonder positief is ontvangen bij de medewerkers.

Mystery guests

Algemene case informatie

Categorie: Smart budget
Case: AVG Mystery guests
Inzender: Durven & Doen
Opdrachtgever: Gemeente Oss

Meer ingezonden cases vind je onder inzendingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Bij het gebruik van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close